کلیسای جامع باگراتی از دیدنی های گرجستان محسوب می شود این کلیسا که به کلیسای جامع کوتاسی نیز معروف است و از کلیساهای جامع و بزرگ بوجود آمده در قرن یازدهم میلادی در کشور گرجستان به حساب می آیند .
کلیسای جامع باگراتی که دست روزگار آنرا به یغما برده است در حال حاضر خرابه های آن باقیمانده است ، به عنوان یک شاهکار در تاریخ معماری قرون وسطی گرجستان محسوب می شود. این کلیسا ، نقطه عطفی متمایز در مناظر مرکزی کوتاسی بر فراز تپه های امیرونی می باشد.
کلیسای جامع باگراتیدر طول سلطنت پادشاهی باگرات سوم ساخته شده است. و این موضوع از روی کتیبه ای بر روی دیوار ضلع شمالی این بنا که از جاهای دیدنی گرجستان است ، قابل فهم می باشد و تاریخ ساخت آن را شرح داده است
دین مردم گرجستان
دین غالب مردم گرجی مسیحی ارتدوکس و پیرو کلیسای ارتدوکس گرجی هستند. گرجیها به زبان گرجی سخن میگویند که زبان رسمی کشور گرجستان است و با الفبای گرجی نوشته میشود که یکی از چهارده الفبای موجود در جهان میباشد.
دیرینگی زندگی انسان در گرجستان به ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ (یک میلیون و هشتصد هزار) سال پیش میرسد که گروهی از انسانهای نخستین موسوم به انسان گرجی در آن می زیستهاند . کشور گرجستان در زمان باستان با نام ایبریا شناخته می شده است و امروزه در اکثر زبانها با اشکال گوناگون واژهٔ یونانی "گئورگیا" (Georgia به معنای "کشاورزی") شناخته میشود.
از زمان بنیان پادشاهی گرجستان باستان یا همان ایبریا توسط پارناواز یکم در سدهٔ چهارم پیش از میلاد تا زمان حمله مغول به گرجستان در سدهٔ ۱۳ میلادی، دورهٔ صلح و آرامش در تاریخ گرجستان است و از حمله مغول به بعد، گرجستان تاریخی پر فراز و نشیب را به ایستادگی در برابر حملات ایرانیان، عثمانیها و روسها گذرانده که واپسین مورد آن حملهٔ روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ میلادی است.